Menu

“Σας ενημερώνουμε ότι έχει σταματήσει η λειτουργία του Ιατρείου και η γιατρός εργάζεται πλέον στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού, παρακαλούμε να επικοινωνείτε απ’ευθείας με την Κα Κολίτση στο 6937018562” ή με τη Γραμματεία του Τμήματος Εμβρυομητρικής Ιατρικής-Γραμματεία Υπερήχων του ΓΕΝΕΣΙΣ στο 2310984090

Γιατί εμάς

Η παροχή υπηρεσιών του κέντρου βασίζεται στα πρότυπα που έχει ορίσει το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation-FMF).  Στόχος  είναι το άριστο επίπεδο εκτέλεσης των εξετάσεων, η παροχή συμβουλευτικής με εγκυρότητα και ήθος και η άριστη συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό.

Υπεύθυνη του κέντρου  είναι  γιατρός με μετεκπαίδευση στην Εμβρυϊκή Ιατρική στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine του Kings College Hospital του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί ένα από τα   μεγαλύτερα κέντρα αναφοράς παγκοσμίως, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Professor Kypros Nicolaides, η φήμη του οποίου είναι παγκόσμια γνωστή στον τομέα της Εμβρυϊκής Ιατρικής και Προγεννητικής Διάγνωσης και της  Professor Lindsay Allan, κορυφαίας παγκοσμίως παιδοκαρδιολόγου.

Η γιατρός φέρει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation (FMF ID number: 42256) για την εκτέλεση όλων των υπερηχογραφημάτων που εκτελούνται κατά τη διάρκεια τη κύησης καθώς και των ενδομήτριων επεμβάσεων προγεννητικού ελέγχου . Είναι κάτοχος του Διπλώματος Προηγμένης Μαιευτικής Υπερηχογραφίας του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων –Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (RCOG/RCR Diploma in Advanced Obstetric Ultrasound) καθώς και της Άδειας Εκτέλεσης Υπερήχων Μιαευτικής-Γυναικολογίας του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Η άδεια που συνοδεύει την πιστοποίηση της γιατρού ανανεώνεται κάθε χρόνο, μετά από έλεγχο των αποτελεσμάτων των εξετάσεων από το Fetal Medicine Foundation (Audit), προκειμένου να διατηρείται η αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδό τους.

Η γιατρός έχει την εμπειρία της πλήρους και αποκλειστικής ενασχόλησης με την Εμβρυϊκή Ιατρική και Προγεννητική Διάγνωση στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, όπου κατείχε τη θέση της Επιστημονικά Υπεύθυνης επί 6ετίας.

Ο εξοπλισμός μας είναι υψηλής τεχνολογίας. Όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις γίνονται με καινούργιο υπερηχοτομογράφο τελευταίας τεχνολογίας Voluson E6 της General Electric,  υψηλής ευκρίνειας, ο οποίος είναι ειδικός για την άσκηση της Εμβρυομητρικής  Ιατρικής και ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα 3D/4D απεικόνισης του εμβρύου με τη χρήση του λογισμικού HD live, μια πρωτοπόρα τεχνολογία που παρέχει εξαιρετικά ρεαλιστική απεικόνιση.

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων γίνεται από το ειδικό λογισμικό Αstraia, το οποίο εγγυάται την έγκυρη και αξιόπιστη αξιολόγησή τους. Αποτελεί το μόνο λογισμικό στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπολογιστεί το επίσημο από το Fetal Medicine Foundation ρίσκο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου.
Τα ραντεβού είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή καθυστέρηση. Σε κάθε συνεδρία αφιερώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την σωστή εξέταση του εμβρύου. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι αυτή που καθορίζεται από τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του Fetal Medicine Foundation, περί τα 45 λεπτά για την αυχενική διαφάνεια, 60 λεπτά για το Β΄ επιπέδου και 30 λεπτά για τον εξέταση ανάπτυξης-Doppler. Ο χρόνος εξέτασης προσαρμόζεται ανάλογα σε περίπτωση πολύδυμης κύησης.
Όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας συγκεκριμένες υπερηχογραφικές τομές, όπως αυτές καθορίζονται από τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του  Fetal Medicine Foundation , οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζουν την υψηλότερη ευαισθησία στην ανίχνευση πιθανών ανωμαλιών.

Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας  με άριστα εκπαιδευμένους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων (παιδοκαρδιολόγο, παιδοουρολόγο, παιδονευρολόγο, παιδοχειρουργό, παιδοορθοπαιδικό, γενετιστή), κατά περίπτωση, με σκοπό την συνολική ενημέρωση των γονέων και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος του παιδιού, τόσο πριν όσο και μετά την γέννησή του.

Σε περιπτώσεις περιστατικών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στη χώρα μας, υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και παραπομπής στο Kings College Hospital. Υπάρχει επίσης δυνατότητα απ’ευθείας επικοινωνίας με τον Καθηγητή Kypros Nicolaides, σε περίπτωση σπάνιων περιστατικών.
Παρέχεται η δυνατότητα συνδυασμού του υπερηχογραφήματος της Αυχενικής Διαφάνειας με αιματολογικό βιοχημικό έλεγχο της εγκύου (PAPP-A test), το οποίο εκτελείται από πιστοποιημένο εργαστήριο, προκειμένου να διασφαλίζεται η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Παρέχεται η δυνατότητα Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου (NIPT), σε συνεργασία με πιστοποιημένο εργαστήριο γενετικης.
Παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα σε κάθε μητέρα από την  ίδια γιατρό, κάτι που διατηρεί σταθερή την ποιότητα των υπηρεσιών μας.
Υπάρχει δυνατότητα αποστολής  της έκθεσης της εξέτασης στον θεράποντα ιατρό μέσω e-mail/fax άμεσα, με την λήξη της συνεδρίας.

Στο τέλος της επίσκεψης δίνονται φωτογραφίες και DVD    με όλη την εξέταση, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Οι τιμές στις οποίες παρέχονται οι υπηρεσίες μας, είναι προσαρμοσμένες στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό, υπάρχει δυνατότητα ειδικών τιμών για ευπαθείς ομάδες.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟY ΕΛΕΓΧΟY

Η γιατρός φέρει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation (FMF ID number: 42256)

Τσιμισκή 99, 54622 - 5ος όροφος
info[@]embryo-med.gr
Τηλ: 2310 222 807
Fax: 2310 222 847